Zdravi i ukusni: Indijski oraščići u vašoj prehrani

Zdravi i ukusni: Indijski oraščići u vašoj prehrani

Oglasi

Indijski oraščići su jedni od ukusnijih   orašastih plodova . Danas se uzgajaju u mnogim zemljama tropskih i suptropskih područja, uključujući Brazil, Vijetnam i Indiju. Ovi orašasti plodovi su vrlo hranjivi i mogu donijeti mnoge zdravstvene koristi. U ovom blogu ćemo istražiti prednosti indijskih oraščića i načine na koje ih možete uključiti u svoju prehranu.

Visok udio zdravih masti

Indijski oraščići su bogati zdravim mastima koje su važne za održavanje zdravog srca i mozga. Većina masti u indijskim oraščićima su mononezasićene i polinezasićene masti koje su povezane s nižim razinama kolesterola i smanjenim rizikom od srčanih bolesti.

Bogati su mineralima

Indijski oraščići su bogati mineralima poput bakra, magnezija, cinka i željeza. Bakar je važan za proizvodnju crvenih krvnih stanica i održavanje zdrave kosti i živčanog sustava, dok magnezij igra važnu ulogu u održavanju zdravog srca, živčanog sustava i mišića. Cink je ključan za imunološku funkciju i održavanje zdravih stanica, a željezo je važno za proizvodnju hemoglobina i održavanje energije.

Pomažu u održavanju zdravlja kostiju

Indijski oraščići su također bogati mineralom poput fosfora, koji igra važnu ulogu u održavanju zdravih kostiju i zuba. Osim toga, sadrže i značajne količine proteina, koji su ključni za izgradnju i održavanje jakih kostiju.

Pomažu u borbi protiv slobodnih radikala

Indijski oraščići su bogati antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji mogu oštetiti stanice i tkiva u tijelu i povezani su s povećanim rizikom od mnogih bolesti, uključujući rak i srčane bolesti.

Jednostavni su za uključivanje u prehranu

Indijski oraščići se mogu jesti sirovi, prženi ili kuhanima, a mogu se koristiti i kao sastojak u raznim jelima, uključujući juhe, salate, variva, umake i slastice.

Također, indijski oraščići se često koriste kao zamjena za kikiriki i druge orašaste plodove u receptima za osobe koje su alergične na druge vrste orašastih plodova.

Indijski oraščići se također mogu pronaći u obliku putra od indijskih oraščića, koji se može koristiti kao namaz ili sastojak u smoothiejima i slatkim receptima.

Ukratko, indijski oraščići su ukusan i zdrav orašasti plod koji se može lako uključiti u prehranu. Mogu se jesti sirovi, prženi ili kuhanima, koristiti kao sastojak u raznim jelima i pronaći u obliku putra od indijskih oraščića.

 

Emina Boloban

Emina Boloban

Autor
Trenutno ne želim davati nikakve informacije o sebi, ali ako se to u budućnosti promijeni, bit ćete u stanju vidjeti promjene na mom profilu.

Da biste ostavili komentar, potrebno je da se registrujete na našem sajtu. Nakon regitracije, moći ćete da komentarišete naše recepte i delite svoje utiske sa drugim članovima zajednice.

Kliknite ovdje za prijavu ili registraciju.

Komentari

Ukupno komentara:(0)

    Ovaj blog trenutno nema nijedan komentar. Budi prvi koji će podijeliti svoje mišljenje o njemu! Dodaj svoj komentar u polje iznad.