Domaći lijek za kašalj sa šećerom i mlijekom

 • PRIPREMANJE
  15 minuta
 • CIJENA
  Jeftino
 • SERVIRANJE
  1 osoba
 • PREGLEDA
  1964

Ovaj jednostavan domaći lijek za kašalj kombinira umirujuće svojstvo toplog mlijeka s blagotvornim djelovanjem šećera na iritirano grlo. Ovaj napitak ne samo da pruža trenutačno olakšanje od kašlja, već i donosi ugodan okus. Slijedite korake u nastavku kako biste pripremili ovu prirodnu formulaciju koja može pomoći umiriti simptome kašlja i pružiti trenutačnu udobnost.

Oglasi

SASTOJCI

Oglasi

Priprema

1

Korak

Dodajte pet kašika šećera u manju šerpicu te stavite na laganu vatru.

2

Korak

Miješajte šećer dok se potpuno ne otopi te počnu mjehurići što će trajati oko pet minuta.

3

Korak

Kada je šećer otopljen postepeno dodajte mlijeko uz miješanje .

4

Korak

Bitno je da miješate brzo kako ne bi doslo do toga da smjesa prokipi i oprži vas.

5

Korak

Kada ste sve dobro promiješali, šećer će se malo kristalizovati nakon dodavanja mlijeka.

6

Korak

Miješajte i kuhajte sve dok se šećer ponovo ne otopi što će trajati oko 3 minute.

Posluživanje

Šećer može pomoći umiriti iritaciju u grlu, dok toplo mlijeko može pružiti olakšanje od kašlja. Poslužite toplo odmah nakon pripreme.

Savjet

Ovaj napitak možete prilagoditi prema vlastitim preferencijama dodavanjem začina poput cimeta ili meda, koji također mogu imati blagotvoran učinak na kašalj i iritaciju grla.

Za kraj

Važno je napomenuti da ovaj recept može pružiti samo privremeno olakšanje simptoma kašlja. Ako su simptomi ozbiljni ili se produže, uvijek je preporučljivo konzultirati se s ljekarom kako bi se isključile ozbiljnije zdravstvene tegobe. Također, ljudi s intolerancijom na laktozu ili alergijom na mlijeko trebaju odabrati alternative, poput mlijeka od badema, soje ili drugih biljnih mlijeka.

Autor recepta

eminab

Autor

Trenutno ne želim davati nikakve informacije o sebi, ali ako se to u budućnosti promijeni, bit ćete u stanju vidjeti promjene na mom profilu.

Da biste ostavili komentar, potrebno je da se registrujete na našem sajtu. Nakon regitracije, moći ćete da komentarišete naše recepte i delite svoje utiske sa drugim članovima zajednice.

Kliknite ovdje za prijavu ili registraciju.

KOMENTARI

Ukupno komentara:(0)

  Ovaj recept trenutno nema nijedan komentar. Budi prvi koji će podijeliti svoje mišljenje o njemu! Dodaj svoj komentar u polje iznad.